Verhelderen, verdiepen en inspireren.

Verhalen tonen wie we zijn en waar we voor staan. Daarom zijn ze onmisbaar voor al wie met mensen werkt. Ervaringsverhalen maken beleid en ontwikkelkansen tastbaar en tonen de bredere relevantie van het persoonlijk verhaal. In interviews kunnen we naast het menselijke verhaal ook maatschappelijke ontwikkelingen en prikkelende visies verkennen.

Als je mij inschakelt als tekstschrijver, kan je rekenen op een copywriter met een stevige kennis van de sector. Ik heb ruime ervaring met interviews, ervaringsverhalen, rapportages, notulen en visieteksten. Ook voor websiteteksten, persberichten, een speech of een warme brief aan collega’s kan je me benaderen. Mijn pen brengt elke tekst tot leven, ook die ene taaie beleidsnotitie.

“We zochten hulp bij de website, brochures en een filmpje om de nieuwe naam ‘perMens’ te lanceren. Daar was Marie: klein van stuk, groots met woorden en rijk aan ideeën. In de eerste lockdown opperde ze het idee om een verhalenwebsite te starten met en voor cliënten van perMens. Op VerhaalperMens verschenen indringende verhalen en persoonlijke filmpjes over wat de coronatijd met hen deed. Mensen die nooit eerder schreven, bleken over onvermoede schrijverskwaliteiten te beschikken. Marie stimuleerde en inspireerde de schrijvers en leidde de ingezonden verhalen in, zonder ze ingrijpend te redigeren. Ook schreef ze zelf een aantal ervaringsverhalen en interviews met collega’s en cliënten. Marie denkt mee, adviseert en werkt vanuit een groot gevoel voor authenticiteit. Ze is makkelijk bereikbaar, via de telefoon, app en e-mail. Het was leuk om ideeën uit te wisselen. Wie wil er niet met Marie werken?”

Jan Krist – Beleidsadviseur cliëntparticipatie perMens

Mens

Ervaringsverhalen over levenspaden, uitdagingen en veerkracht.
Verdiepende interviews die vertellen wat werken met mensen betekent.

Organisatie

Op het kruispunt van mooie woorden en weerbarstige praktijk: rapportages en visieteksten, notulen of (poëtische) verslagen van bijeenkomsten en evenementen.

Visie

Verhalen met visie en blik op de horizon, over koers, durf en toekomstdromen. Opvallende campagneteksten, inspirerende persberichten en nieuwsbrieven.

Ik schakel snel, hou van sparren en durf net als mijn teksten te spiegelen en een adviserende rol op te nemen. Mijn pen kan verschillende stijlen aan, al verkies ik vloeiende woorden boven kurkdroge taal. Ik denk en praat graag mee en schrik niet terug voor een uitdaging of sprong in het diepe.

Benieuwd? Leuk! Neem contact op om over de mogelijkheden te praten.

Nieuwsbrief - Rode draad

Wil je mijn rode draad volgen, ben je benieuwd naar verhalen die ik schrijf? Meld je aan voor de halfjaarlijkse nieuwsbrief.

Met wie ga je samenwerken?

Marie Meeusen: zachte tongval, scherpe pen

Hopelijk schrik je niet van mijn zachte tongval. Ik ben een Belg die door de liefde naar Nederland werd geleid. Vergeet de clichés die over Belgen de ronde doen: ik draag mijn hart op de tong. Dat lees je ook in mijn inkt.