Heb je een vraag? Een mailtje sturen kan altijd, maar misschien vind je het antwoord ook wel bij de FAQ’s, de veelgestelde vragen en mijn antwoord daarop.

Interviews & ervaringsverhalen

Hoeveel tijd heb je nodig voor een interview of ervaringsverhaal?

Meestal heb ik vier uur (of vijf uur voor een duo-interview) nodig voor de briefing en afstemming, het interview, een eerste én tweede versie. Een heldere briefing scheelt veel tijd. Fijn als je zelf helder hebt waarom dit verhaal verteld moet worden.

Neem je de interviews online af?

Ja, meestal wel, zeker bij interviews met meerdere mensen is online interviewen het makkelijkst. Is er een goede reden om het interview live te houden? Dat kan, hou dan rekening met reiskosten.

Kunnen de interviews of ervaringsverhalen anoniem geplaatst worden?

Ja, in sommige gevallen raad ik zelfs aan om te kiezen voor een pseudoniem. Ook dit zullen we bespreken. Een interview met een trotse bestuurder is uiteraard wat anders dan een kwetsbaar ervaringsverhaal over pleegzorg of huiselijk/intrafamiliaal geweld.

Moet ik jouw naam bij de teksten vermelden?

Het is fijn als je de auteursnaam vermeldt. Juridisch hoort dat ook, maar vaak is er toch een goede reden om dat niet te doen. Die optie is zeker bespreekbaar.

Check voor meer uitleg de algemene voorwaarden.

Profilering & prijzen

Ik wil verkopen en verdienen. Schrijf je ook commercieel?

Liever niet. Ik merk telkens weer dat ik veel liever over en met mensen schrijf dan over merken. Wil je met je commerciële plannen de wereld mooier maken? Tof! Een mailtje is snel verstuurd.

Ik ben zzp’er. Kan ik jou ook inschakelen?

Ja, dat kan. Werk je in de zorg, het onderwijs of de cultuursector? Heb je een eigen praktijk? Als je vanuit je hart met mensen werkt of als er in jou een kunstenaarshart klopt, dan leer ik je graag kennen.

Hoe bereken je je prijzen?

Ik factureer op basis van daadwerkelijk gewerkte uren, tenzij we vooraf een totaalprijs overeenkwamen. Ik tel geen woorden, want schrijven wat ertoe doet is wat anders dan rekenen. Met mijn ruime ervaring kan ik doorgaans goed inschatten hoeveel tijd iets kost.

Kan ik korting krijgen?

Niet meteen. Als je me vaker inschakelt, zijn we beter op elkaar afgestemd. Dan kost mijn schrijfwerk ook minder tijd. Vertrouwen werkt dus positief voor ons allebei.

Komt het resultaat in jouw blogfolio?

Dat zou fijn zijn, als dat mag. Als we allebei blij werden van de samenwerking en het resultaat, kan je zeker een vraag hierover verwachten.

Redactiewerk & ander schrijfwerk

De teksten zijn al klaar. Doe je ook de eindredactie?

Ja, je kan me contacteren voor redigeerklussen. De prijs hangt nauw samen met de kwaliteit van de geleverde tekst. Contacteer me voor een offerte.

Schrijf je ook websiteteksten, brochures, notulen, nieuwsbrieven?

Ja, ik heb ervaring met meerdere tekstsoorten en vind het ook leuk om mijn pen in meerdere kleuren te laten schrijven. Mail me om een gratis kennismaking in te plannen.

Do you write in English too?

Yes, I studied both Dutch and English at university. My pen is pretty fluent in English too and I have some (nearly) native writers in my network. Please tell me your question!

Waarom zou ik kiezen voor een gedicht of poëtisch verslag?

Met een poëtisch verslag of gedicht over een bijeenkomst, geef je een kostbare herinnering aan de bezoekers of deelnemers. Bovendien vangt poëzie vaak de essentiële onderstroom. Bekijk mijn blogfolio en de website van mijn poëtische praktijk Anastanza voor voorbeelden van poëtische portretten en verslagen.

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is uiteraard gratis. Als je me een mailtje stuurt, komt er snel een reactie met datumvoorstel jouw kant op.