Ouder- en Kindteams Amsterdam: jaarrapportages

Geplaatst op: 28-02-23
Categorie: Organisatie | Visie

Ouder- en Kindteams Amsterdam is een organisatie die ondersteuning en hulp biedt bij opvoeden en opgroeien. Deze organisatie bestaat uit de Stichting OKT en de Jeugdgezondheidszorg (GGD en SAG).

Ik werd in 2021 voor het eerst benaderd met de vraag of ik kon helpen met de jaarrapportage van 2021. Het werd de start van een langdurige, soepele en gelijkwaardige samenwerking. Ook de halfjaarrapportage en jaarrapportage van 2022 werden ondertussen aan mijn pen toevertrouwd. Samen bekijken we telkens weer hoe we de opdracht, uitdagingen en verwezenlijkingen goed weer kunnen geven in beleidsteksten, ervaringsverhalen, cijfers, infographics en sprekende quotes. Ik doe redactiewerk en schrijf ook nieuwe teksten.

Er gebeurt veel in de samenleving en dus zeker ook in het zorgveld. Door vaker samen te werken met een opdrachtgever als Ouder- en Kindteams Amsterdam blijf ik op de hoogte van beleidsveranderingen en gebeurtenissen die een grote impact hebben op het werk van ouder- en kindadviseurs, jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen en jeugdpsychologen. Denk aan corona, nieuwe samenwerkingen in een wijkgerichte netwerkaanpak, besparingen in de jeugdzorg of de oorlog in Oekraïne.