De verweven liefde voor mensen én verhalen vormt een rode draad in alles wat ik doe. En dat is meer dan teksten schrijven en verhalen vertellen voor de onderwijs- en zorgsector. Vanuit Anastanza, mijn ‘poëtische praktijk’, bied ik narratieve coaching aan volwassenen en ook begeleiding aan schrijvers. Bij Kantlijn, een Amsterdams schrijverscollectief van mensen die de wind niet altijd mee hebben, werk ik als freelance schrijfdocent.

Mijn cv toont meer dan veelzijdige schrijf- en redactie ervaring. Nadat ik in Gent afstudeerde in de taal- en letterkunde, zette ik het literaire tijdschrift Kluger Hans mee op en startte een onderwijscarrière in het middelbaar/voortgezet en hoger onderwijs. Mijn verhalen, gedichten, persoonlijke brieven, analyses en opiniestukken over maatschappelijke ontwikkelingen verschenen in verschillende Nederlandse en Vlaamse (online) tijdschriften en media. Op dit moment werk ik aan mijn literaire debuut in boekvorm.

Ik hou van samenwerken en beweeg me in een inspirerend en internationaal netwerk van ontwerpers, denkers en doeners, filmmakers, kunstenaars en adviseurs.

Voor een uitgebreid overzicht van opleiding en ervaring: stuur me gerust een verzoek op LinkedIn.

Benieuwd? Leuk! Neem contact op om over de mogelijkheden te praten.

“Voor het schrijven van de halfjaar- en jaarrapportage van de Ouder- en Kindteams Amsterdam hebben wij nu al drie keer de hulp ingeroepen van Marie. Marie werkt snel en de communicatie verloopt erg soepel en open. Op basis van veel versnipperde stukken weet Marie de goede boodschap en essentie over te brengen. Ze kent onze sector goed en weet de goede vragen te stellen. Ik hoop te mogen blijven samenwerken met Marie en kan haar zeker aanraden.”

Merle van Ee – informatiemanager bij OKT Amsterdam

“Mijn opleiding ‘Lichaamsgerichte Begeleiding bij Rouw’ was toe aan een heraccreditatie. Het duizelde me. Ik ben iemand van de praktijk: ik weet precies wat ik doe, de vertaalslag naar onderwijsjargon vind ik lastig. Gelukkig was daar Marie, die mij met haar snelle denken en kennis van het onderwijsveld door de accreditatie heen loodste. Marie noemde mij de expert, ik schreef het verslag zelf. Zij hielp met de vertaalslag en de redactie. Ik ben dankbaar om haar slimme en snel schakelende manier van werken en overstijgende kennis. Onze samenwerking werd bezegeld met een klinkend resultaat, met complimenten voor de verslaglegging.”

Corinne de Graaf, lichaamsgericht begeleider en opleider bij ‘Rouwen met compassie’

Wil je weten voor wie ik mijn pen in de virtuele inkt doopte? Ben je benieuwd naar ervaringsverhalen, interviews, rapportages en andere teksten die ik schreef? Neem een kijkje in mijn blogfolio.

Anastanza – De poëtische praktijk van Marie Meeusen onder de naam Anastanza, legt verhalen bloot, luistert naar verschillende stemmen en brengt ze samen. Met liefde voor verhalen als vruchtbare grond.

Nieuwsbrief - Rode draad

Wil je mijn rode draad volgen, ben je benieuwd naar verhalen die ik schrijf? Meld je aan voor de halfjaarlijkse nieuwsbrief.